Majorări salariale din luna august, anunţate de ministrul Muncii. Ce angajaţi vor beneficia de noile măsuri

0
0
FOTO: Inquam / Octav Ganea
FOTO: Inquam / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis, sâmbătă, că vor fi majorări salarile din luna august pentru sectorul bugetar, precizând că de creşteri vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor şi cei ai Institutului Naţional de Statistică.

,,Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, a declarat Budăi la Antena 3, informează News.ro. 

Oficialul a fost întrebat şi despre o majorare salarială pentru funcţionari din cadrul ministerelor Culturii, Transporturilor şi INS. 

,,Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din ministerul Culturii ş Ministerul Transporturilor”, a explicat ministrul Muncii.

Întrebat care este impactul bugetar al acestor măsuri, Marius Budăi a răspuns: ,,S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”.

Începând cu luna august, salariile de bază ale personalului plătit din fonduri publice vor fi majorate cu o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază, prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, se arată într-un proiect de OUG, obţinut de Economica.net.

Personalul implicat în implementarea reformelor din PNRR va beneficia de majorarea salariului de bază cu până la 50%. Vor beneficia de majorarea salariului de bază cu 15% datorită complexităţii muncii prestate angajaţii INS, funcţionarii publici din cadrul direcţiilor regionale şi judeţene de statistică, personalul contractual din cadrul INS şi personalul contractual din cadrul direcţiilor regionale şi judeţene de statistică, funcţionarii publici din Ministerul Culturii, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi cei din instituţiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, se arată în proiectul de OUG.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite