MADR prelungește termenul pentru depunerea proiectelor privind producţia de energie regenerabilă

0
Publicat:

Propunerile de proiecte privind producţia de energie din surse regenerabile vor putea fi depuse începând din 20 noiembrie 2023, deşi termenul iniţial de deschidere a fost stabilit la data de 9 noiembrie, a anunţat, miercuri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Panouri fotovoltaice pe camp
Propunerile privind producţia de energie regenerabilă vor putea fi depuse din 20 noiembrie

MADR a decis să decaleze acest termen deoarece a primit mai multe solicitări din partea unor potenţiali beneficiari pentru modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producţie de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurenţială, în sensul stabilirii unei date de deschidere ulterioară datei de 9 noiembrie 2023.

"Motivul invocat a fost că perioada cuprinsă de la data afişării pe site a Ghidului şi data deschiderii sesiunii este insuficientă pentru pregătirea acestor proiecte. Totodată, a fost solicitată şi acordarea unui interval mai mare de 15 zile pentru depunerea acestor proiecte", se arată în comunicatul MADR.

Pentru a da curs solicitărilor primite, ministerul a propus modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producţie de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurenţială, astfel: data şi ora de deschidere procedură de ofertare concurenţială: 20 noiembrie 2023, ora 8:00, data şi ora de închidere procedură de ofertare concurenţială: 15 decembrie 2023, ora 23:59.

Astfel, prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 484/08.11.2023 a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol şi industriei alimentare, versiunea 2, care poate fi consultată la adresa: https://www.madr.ro/acte-normative-aprobate/8594-ordin-aprobare-ghid-solicitant-accesare-schema-capacitati-producere-energie.html

Prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 466/01.11.2023 a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol şi industriei alimentare.

La data de 1 noiembrie 2023 Ghidul în forma aprobată a fost publicat pe site-ul MADR şi AFIR, iar potenţialii beneficiari au formulat propuneri şi observaţii. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite