Licitaţia pentru tabletele elevilor a fost lansată. Ce companii se bat pe cele 150 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţia pentru tabletele cu internet destinate elevilor a fost lansată, mai multe companii arătându-se interesate de livrarea dispozitivelor electronice cu acces la internet.

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) a lansat licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete cu conexiune la internet pentru elevi, contract estimat la 126,1 milioane de lei, fără TVA. Ofertele vor fi deschise la finele acestei luni.

Anterior, Profit.ro a anunţat că 11 companii au participat la consultarea de piaţă organizată de ONAC privind achiziţia de tablete cu conexiune la internet necesare facilitării accesului elevilor la activităţile didactice la distanţă.

Operatorii economici participanţi la consultare au fost Vodafone România, Orange România, RCS&RDS, Telekom România, Dante Internaţional, administratorul eMAG, cel mai mare retailer online, Altex, cel mai mare retailer offline, Lenovo România, Huawei, Samsung, Advanced Technologies (Vonino) şi Maguay Computers.

Tabletele trebuie să ofere posibilitatea ataşarii unei tastaturi şi vor fi livrate cu sistem de operare Android 10, certificat GMS (Google Mobile Services) cu acces la magazinul de aplicaţii Google Play Store şi cu suita de aplicaţii Office instalată (Word, Excel, PowerPoint – citire si scriere, PDF – citire).

Tabletele ofertate vor avea un sistem de management la distanţă centralizat care să permită instalarea/dezinstalarea aplicaţiilor, restricţionarea accesului la anumite aplicaţii, configurarea aplicaţiilor instalate, localizarea dispozitivelor, blocarea acestora în cazul unor evenimente neprevăzute, totul prin intermediul unei interfeţe unice de adimistrare. 

La începutul lunii mai a acestui an, Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia sa, suma de 150 milioane de lei pentru achizia a 250.000 de tablete pentru elevii care nu dispun de aceste dispozitive pentru a participa online la cursurile şcolare. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite