Jumătate de miliard de oameni, ameninţaţi de sărăcie din cauza pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pandemia riscă să arunce miliarde de oameni în sărăcie FOTO Shutterstock
Pandemia riscă să arunce miliarde de oameni în sărăcie FOTO Shutterstock

Pandemia de coronavirus ar putea avea consecinţe foarte grave în momentul în care aceasta va lua sfârşit. Miliarde de oameni din întreaga lume sunt ameninţaţi de sărăcie.

Organizaţia Oxfam, cu sediul la Oxford - Marea Britanie, a avertizat că pandemia de coronavirus ar putea arunca în sărăcie o jumătate de miliard de persoane în întreaga lume şi cere ajutorul liderilor mondiali să cadă de acord asupra unei soluţii de salvare a economiei mondiale pentru a menţine ţările în curs de dezvoltare pe linia de plutire, scrie The Guardian, citat de Mediafax.

Oxfam a creat un raport în care sugerează o creştere a sărăciei între 6 şi 8% , comparativ cu nivelurile din 2018. „Acest lucru ar putea da înapoi lupta împotriva sărăciei cu un deceniu şi chiar cu 30 de ani în unele regiuni, precum Africa Subsahariană, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, se arată în raport.

În aceste condiţii, organizaţia cere mai mult sprijin pentru întreprinderile mici, precum şi suspendarea imediată a plăţilor datoriei ţărilor sărace. De asemenea, Oxfam face apel şi la FMI să emită 1 trilion de dolari în Drpturile Speciale de Tragere (DST) ca un stimulent economic global unic.

Peste 1,5 milioane de cazuri de infectare la nivel global Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 1,5 milioane, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Decesele au trecut, de asemenea, de limita de 88.000 la nivel mondial.

În prezent, în Statele Unite ale Americii sunt confirmate cele mai multe cazuri de COVID-19, ultimele date indicând 432.000 de persoane infectate. Numărul morţilor a depăşit 14.800, după ce miercuri au fost înregistrate cele mai multe decese într-o singură zi, anume 1.922.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite