OMV, încă nemulţumită de condiţiile potrivnice unei investiţii: Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie

OMV, încă nemulţumită de condiţiile potrivnice unei investiţii: Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie

OMV Petrom susţine în continuare că mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde la Neptun Deep.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania subliniază, în cel mai recent raport financiar semestrial, că „un cadru fiscal şi de reglementare stabil, predictibil şi favorabil investiţiilor reprezintă o cerinţă esenţială pentru dezvoltarea investiţiilor noastre viitoare, atât onshore, cât şi offshore”.

OMV Petrom subliniază că, la sfârşitul lunii martie 2019, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă nr. 19, care a modificat Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2018, în urma consultărilor cu jucătorii de pe piaţă. Reprezentanţii companiei consideră că OUG 19 reprezintă „un prim pas în direcţia revenirii la o piaţă liberalizată a gazelor naturale”.

„Estimăm că impactul net al acestor măsuri asupra rezultatului din exploatare al Grupului OMV Petrom pentru 2019 este de aproximativ 40 milioane euro”, transmit reprezentanţii grupului.

Drept urmare, în ceea ce priveşte Neptun Deep, compania susţine că mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde.

„Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate şi suntem în dialog cu autorităţile pentru a înţelege calea de urmat”, reiterează reprezentanţii OMV Petrom, în acelaşi discurs ca şi în raportul pe primul trimestru. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: