Ministerul Transporturilor: 744 din cele 17.694 de poduri, podeţe, tuneluri şi viaducte de cale ferată sunt modernizate cu fonduri nerambursabile

Ministerul Transporturilor: 744 din cele 17.694 de poduri, podeţe, tuneluri şi viaducte de cale ferată sunt modernizate cu fonduri nerambursabile

744 din cele 17.694 de poduri, podeţe, tuneluri şi viaducte de cale ferată sunt modernizate cu fonduri nerambursabile, au afirmat responsabili din Ministerul Transporturilor la solicitarea news.ro, precizând că personalul feroviar verifică periodic starea tehnică a acestor obiective.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Pe reţeaua feroviară sunt în exploatare 17.694 de poduri şi podeţe de cale ferată. Periodic, personalul feroviar din cadrul sucursalelor regionale CF 1-8, verifică starea tehnică a acestor obiective, iar în urma acestor verificări se iau măsurile necesare, prevăzute în instrucţiile de specialitate, astfel încât circulaţia feroviară să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Precizăm faptul că nu sunt menţinute în circulaţie poduri CF care nu îndeplinesc condiţiile minime, din punct de vedere al stării tehnice”, au explicat responsabilii din Ministerul Transporturilor. 
 
744 sunt modernizate/reparate cu fonduri nerambursabile, iar dintre acestea 174 sunt finalizate. 341 sunt în execuţie, iar 229 sunt incluse în studii de fezabilitate. Numai 21 de poduri şi podeţe, în schimb, sunt modernizate/reparate cu bani de la bugetul de stat. Dintre acestea 2 sunt finalizate, iar 19 sunt în execuţie. 
 
Cei din Ministerul Transporturilor susţin că toate podurile şi podeţele sunt sigure.
 
În ce stadiu sunt, conform datelor oficiale, cele 744 de poduri, podeţe, tuneluri şi viaducte de cale ferată modernizate/reparate cu fonduri nerambursabile: 
 
Conform Ministerului Transporturilor, 744 de lucrări de artă de pe întreaga reţea feroviară au fost incluse de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA în programul destinat exclusiv lucrărilor de modernizare poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată, un program structurat în două etape şi implementat pe raza regionalelor de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, laşi, Galaţi şi Constanţa şi în cadrul programului de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe CORIDORUL RIN-DUNĂRE, ramura nordică, cu finanţare asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat. 
 
Dintre acestea, 174 poduri/podeţe/tuneluri au fost finalizate:
 
- 71 obiective finalizate în cadrul programului destinat exclusiv lucrărilor de modernizare poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată (Etapei I)
 
- 92 obiective finalizate în cadrul lucrărilor de modernizare pe secţiunea Sighişoara-Simeria
 
 - 11 obiective finalizate în cadrul lucrărilor de modernizare pe secţiunea Frontieră -km 614 
 
341 de poduri/podeţe/tuneluri/viaducte sunt în execuţie:
 
- 6 obiective în execuţie în cadrul programului destinat exclusiv lucrărilor de modernizare poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată (Etapei I)
 
- 161 de obiective în execuţie în cadrul lucrărilor de modernizare pe secţiunea KM 614 – Simeria
 
 - 158 de obiective în execuţie în cadrul lucrărilor de modernizare pe secţiunea Braşov - Sighişoara
 
- 16 obiective în execuţie în cadrul programului Modernizarea liniei CF Bucureşti Giurgiu Nord,
 
LOTUL I: Redeschiderea circulaţiei peste râul Argeş, între Vidra Şi Grădiştea
 
229 poduri/podeţe/tuneluri/viaducte sunt incluse în studii de fezabilitate:
 
- 149 de obiective în programul destinat exclusiv lucrărilor de modernizare poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată (Etapa a II-a) 
 
 - 80 obiective incluse în studiul de fezabilitate pe secţiunea Predeal -Braşov, unde sunt în analiză 2 variante, şi anume o variantă în care sunt analizate 80 obiective (65 podeţe, 13 poduri/viaducte şi 2 tuneluri), iar în cea de a doua variantă sunt analizate 71 de obiective (60 podeţe, 10 poduri/viaducte şi 1 tunel)”, au explicat reprezentanţii Ministerului Transporturilor pentru News.ro. 
 
În categoria podurilor aflate în modernizare/reparaţii cu sursă de finanţare de la bugetul de stat, sunt incluse 21 de poduri şi podeţe
 
- 2 poduri finalizate 
 
- 19 poduri/podeţe în execuţie, cu alocaţie asigurată, în acest an, în cadrul programelor multianuale de lucrări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările