Cu contract de mandat expirat, dar încă în funcţie. Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti se ţine de scaun

Cu contract de mandat expirat, dar încă în funcţie.
Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti se ţine de scaun

Preşedintele BVB, Ludwik Sobolewski

Contractul de mandat al lui Ludwik Sobolewski, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a expirat luni, 21 august, însă polonezul rămâne şef al instituţiei din cauză că în cinci şedinţe consecutive ale Consiliului Bursei nu s-a întrunit cvorumul pentru prelungirea mandatului său.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 13.25 Reprezentanţii BVB precizează că ceea ce a expirat a fost contractul de mandat al lui Ludwik Sobolewski, şi nu mandatul său. 

„Potrivit raportului curent al BVB, mandatul lui Ludwik Sobolewski rămâne în vigoare. Ceea ce a expirat este contractul (de mandat) şi nu mandatul. Mandatul si contractul, cel care defineşte termenii executării mandatului, nu sunt unul şi acelaşi lucru”, au transmis reprezentanţii BVB într-o precizare.

*** 

„Bursa de Valori Bucureşti informează că pe data de 21 august 2017 expiră contractul de mandat al Directorului General al BVB, dl Ludwik Sobolewski. În acelaşi timp BVB informează că mandatul dl Ludwik Sobolewski rămâne în vigoare, în conformitate şi în baza deciziei Consiliului Bursei nr 79/1 iulie 2013”, se arată într-un comunicat al BVB.

Condiţiile şi termenii aferenţi executării mandatului vor fi definiţi „sau o altă decizie va fi luată de către Consiliului Bursei în acest sens”, mai spun oficialii bursei.

Potrivit acestora, decizia privind prelungirea contractului de mandat al directorului general nu a fost luată în şedinţa Consiliului Bursei, convocată pentru acest subiect în data 18 august 2017, din lipsă de cvorum. Aceasta este numai ultima dintr-o serie de cinci şedinţe convocate cu această temă. În niciuna dintre aceste cinci şedinţe nu a fost întrunit cvorumul, potrivit bursa.ro.

Ludwik Sobolewski a fost numit director general al BVB la începutul lunii iulie 2013 şi a preluat conducerea executivă la aproape două luni, în urma avizării pe 21 august 2013 de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acesta a fost totodată preşedinte şi director general al bursei de la Varşovia, Polonia.                   

Sobolewski a condus bursa din Varşovia timp de şapte ani, în perioada 2006 - 2013, după ce anterior, între 1994 - 2006, a fost vicepreşedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia.

El a a fost demis în ianuarie 2013 de la conducerea bursei de la Varşovia, în urma acuzaţiilor că s-a aflat în conflict de interese prin susţinerea finanţării unui film în care iubita sa de atunci urma să joace rolul principal.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările