Guvernul va lua şi în acest an banii companiilor

0
0

Executivul urmează să adopte Memorandumul prin care cel puţin 90% din profitul net al companiilor de stat realizat în 2017 vor reveni acţionarilor sub formă de dividende. Adică tot statului, care este unic acţionar sau acţionar majoritar.

Guvernul urmează să adopte un Memorandum cu tema „Mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea generală a acţionarilor/Consiliul de administraţie, după caz, la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2017 sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat”.

2018 este al doilea an consecutiv în care Guvernul ia banii companiilor la care statul este acţionar. Anul trecut, pe lângă obligaţia de a vărsa profitul, companiile de stat au fost obligate, prin lege, să verse la bugetul de stat şi din rezervele constuite din profiturile anilor anteriori şi care nu au fost folosite.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri