Gazprom suspendă livrările de gaz către corporația franceză Engie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Holding-ul rusesc și-a argumentat măsura spunând că livrările au fost suspendate din cauza neplății livrărilor din iulie

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gazprom a suspendat livrările de gaz către corporația energetică franceză Engie „din cauza neplății integrale a livrărilor din iulie”. După cum a anunțat marți holdingul rusesc, acesta a notificat Engie despre suspendarea completă a furnizării de gaze de la 1 septembrie până la primirea integrală a plății.

Potrivit Gazprom, la sfârșitul zilei de 30 august, Gazprom Export LLC nu a primit plățile integrale pentru gazul furnizat către Engie în iulie în baza contractelor existente. În același timp, Gazprom a ținut cont de Decretul președintelui Federației Ruse din 31 martie 2022 „Cu privire la o procedură specială pentru îndeplinirea de către cumpărătorii străini a obligațiilor față de furnizorii ruși de gaze naturale”, furnizarea ulterioară de gaze naturale către un cumpărător străin fiind interzisă dacă cumpărătorul nu a efectuat plata integrală în perioada contractuală de plată.

În acest sens, Gazprom Export a notificat Engie despre suspendarea completă a furnizării de gaze începând cu 1 septembrie 2022 până la primirea fondurilor pentru gazul furnizat în totalitate”, se arată în mesaj.

Autoritățile franceze consideră că o oprire completă a furnizării de gaze de către Rusia ar avea un impact asupra situației tuturor țărilor UE. Prim-ministrul francez Elisabeth Born a avertizat despre acest lucru marți, într-un interviu acordat TMS.

Există riscul ca Rusia, care a redus deja semnificativ aprovizionarea cu gaze, să le oprească complet”, a argumentat Borne „Asta ar crea dificultăți pentru toate țările UE”.

Totodată, șeful guvernului a menționat că țările UE mai au timp să se pregătească pentru iarnă. De asemenea, ea și-a reiterat apelul către toți francezii de a economisi energie și de a menține temperatura în case sub nivelul de 19 grade.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite