Florin Jianu este noul preşedinte al Consiliului Naţional al IMM-urilor. Fostul şef al CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, este preşedinte de onoare

0
0

Vineri, 15 aprilie 2016, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a ales o nouă structură de conducere în cadrul Convenţiei Naţionale. Noul preşedinte al organizaţiei este Florin Jianu, cel care a deţinut anterior funcţia de preşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (2008-2016) şi de Ministru al IMM-urilor (2014), se arată într-un comunicat al patronatului.

Cea de-a VII-a Convenţie Naţională a CNIPMMR a avut loc vineri, 15 aprilie 2016 la Sinaia, reunind 200 de reprezentanţi ai structurilor CNIPMMR active la nivel naţional, având ca obiectiv prezentarea Raportului activităţii în perioada 2012-2016 şi alegerea unei noi structuri de conducere a organizaţiei pentru perioada 2016-2020.

Cel mai puternic patronat din Sud-Estul Europei

„CNIPMMR va fi până în 2020 cea mai puternică organizaţie patronală din Sud-Estul Europei, iar la acest obiectiv va lucra toată echipa de conducere a organizaţiei.
O organizaţie puternică înseamnă un mediu de afaceri reprezentat şi consolidat. Iar pentru ca acest lucru să se îndeplinească am elaborat o strategie de dezvoltare a organizaţiei care va viza reprezentarea a cel puţin 50.000 de companii cu peste 1.000.000 de angajaţi, 12 proiecte implementate (Invest in Romania, Capitala antreprenoriatului, România educativă etc), lansarea unui fond de investiţii privat şi a unei reţele de business angels“, a declarat Florin Jianu, noul preşedinte al CNIPMMR.

„Perioada 2012-2016 a reconfirmat statutul CNIPMMR de confederaţie patronală reprezentantivă la nivel naţional cu un impact major asupra funcţionalităţii şi performanţei economiei naţionale. Am ferma convingere că această evoluţie va continua şi în decursul următorilor 4 ani sub leadership-ul noii echipe de conducere“, a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele de onoare al CNIPMMR.

O evoluţie ascendentă

Raportul de activitate al CNIPMMR aferent perioadei 2012-2016 subliniază cele mai importante rezultate obţinute de către reprezentanţii organizaţiei.

Astfel, CNIPMMR a continuat o evoluţie ascendentă reflectată prin creşterea numărului de salariaţi din rândul firmelor membre cu 60%, existenţa a 102 structuri teritoriale şi a 14 structuri sectoriale, contribuţia substanţială în adoptarea a 21 de legi, Ordonanţe de Urgenţă şi Hotărâri de Guvern prin care a influenţat semnificativ îmbunătăţirea mediului de afaceri din România şi dezvoltarea sectorului IMM-urilor.

Obiective 2016-2020

Obiectivele CNIPMMR pentru perioada 2016 – 2020 vizează:
-    Consolidarea capacităţii administrative şi instituţionale şi menţinerea reprezentativităţii naţionale a organizaţiei;
-    Promovarea şi protejarea intereselor IMM-urilor la nivel local, regional, naţional şi internaţional;
-    Constituirea unei imagini consolidate a CNIPMMR şi sporirea gradului de vizibilitate a organizaţiei;
-    Dezvoltarea unui portofoliu de acţiuni şi proiecte finanţate din fonduri nerambursabile şi/ sau din fonduri proprii, care să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului la nivel naţional şi să faciliteze educaţia, accesul la finanţare, accesul la pieţe şi internaţionalizare.

Cine sunt noii şefi ai Consiliului

Noua echipă de conducere a CNIPMMR aleasă în cadrul evenimentului este:
Preşedinte – Florin Jianu
Preşedinte de onoare – Ovidiu Nicolescu
Primvicepreşedinte dezvoltare teritorială – Marian Filimon
Primvicepreşedinte dezvoltarea capacităţii instituţionale – Augustin Feneşan
Primvicepreşedinte domeniile de dezvoltare patronală – Radu Bălănean
Primvicepreşedinte strategie şi imagine – Ioan Mintaş
Vicepreşedinte dezvoltare teritorială – Tibişor Miron
Vicepreşedinte finanţe şi fiscalitate – Dănuţ Mureşan
Vicepreşedinte dezvoltare sectorială şi promovarea afacerilor – Liliana Agheorghicesei
Vicepreşedinte educaţie, inovare şi fonduri europene – Iulian Gropoşilă
Vicepreşedinte relatii internaţionale – Kaya Sebahat
Vicepreşedinte muncă şi dialog social – Neculai Viţelaru
Vicepreşedinte relaţii cu autorităţile publice şi alte organisme de drept public şi private – Florea Pîrvu
Vicepreşedinte agricultură – Vali Priceputu
Vicepreşedinte antreprenoriat feminin – Elena Coandă
Vicepreşedinte antreprenoriat de tineret – Radu Oprea
Vicepreşedinte industrie, comerţ şi transporturi – Virgil Popescu
Vicepreşedinte mediu şi dezvoltare sustenabilă – Alexandru Badea
Vicepreşedinte turism şi servicii – Lucia Moraru
MEMBRI AI BIROULUI PERMANENT
-    Daniel Apostol, Cosma Gabriel, Ana Dincă, Ştefan Davidescu, Sterică Fudulea, Paraschiv Ionescu, Ioan Piţurescu, Ion Roman
SECRETAR GENERAL
-    Liviu Rogojinaru
CENZORI
-    Sorin Adrian Achim, Dumitru Macedon Motrea, Valentin Zaharia
COMISIE ETICĂ ŞI LITIGII
-    Iulian Gropoşilă, Florea Pîrvu, Vali Priceputu
VICEPREŞEDINŢI DE DREPT
-    Tănase Cornel, Sorin Minea, Valentin Cristea

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri