Engie şi-a majorat achiziţiile de gaze din Norvegia pe fondul războiului Rusia - Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gaz gaze energei conducte gazoduct foto shutterstock

Engie, una dintre cele cinci companii occidentale care s-au alăturat ca parteneri de finanţare în proiectul Nord Stream 2 condus de Gazprom, condamnă situaţia din Ucraina şi a anunţat marţi că se va conforma oricăror sancţiuni care ar putea fi aplicate, transmite Reuters.

Într-un comunicat, Engie a informat că şi-a majorat recent achiziţiile de gaze naturale şi gaze naturale lichefiate din Norvegia şi a precizat că nu are nicio activitate industrială în Rusia, notează Agerpres

Săptămâna trecută, autorităţile germane au suspendat procedurile de autorizare a gazoductului Nord Stream 2, un proiect de 11 miliarde de dolari, care ar fi urmat să dubleze livrările de gaze naturale ruseşti în Germania, tot ca răspuns la acţiunile Rusiei în Ucraina.

Compania franceză de gaze este unul dintre cei cinci co-finanţatori ai proiectului rus Nord Stream 2.

Shell, Wintershall Dea, Uniper, Engie şi OMV sunt companiile occidentale care s-au alăturat ca parteneri de finanţare în proiectul de infrastructură condus de Gazprom. Marţi, Shell a anunţat că va renunţa la toate societăţile sale mixte pe care le deţine împreună cu producătorul de gaze Gazprom, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina. Gigantul anglo-olandez renunţă inclusiv la implicarea sa în gazoductul Nord Stream 2. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite