„Ecourile securiştilor de la ANAF se aud şi astăzi”. Teodorovici spune că are un dosar pe ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Timiş

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, susţine că ecourile securiştilor de la Fisc se aud şi astăzi şi că va prezenta curând un dosar pe ani care dovedeşte cum se lucra în subordinea unui „tovarăş domn preşedinte”. Perioada la care face referire ministrul este ulterioară anului 2013, când şef al ANAF era Gelu Diaconu.

„O să vin în următoarea emisiune cu un dosar pe ani, când faimosul şef al ANAF-ului, înainte să fiu eu ministru, închidea firmele pentru 3 lei, 9 lei, 20 de lei. Cei care au semnat procesele verbale, inspectorii atifraudă, trebuie să-mi explice şi mie, că n-o să îi las în pace, cum de au semnat aceste procese verbale: ce inimă au avut. Dacă îi dă naiba să invoce lege, vor avea o problemă cu mine, pentru că trebuiau să se ducă, în momentul acela, la tovarăşul domn preşedinte de la acel moment sau la ministrul de la acel moment să zică «Domnul ministru, eu mai bine îmi dau demisia decât să închid o firmă pentru nouă lei trei luni»”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a confirmat că erau şi cazuri în care această metodă a fost recomandată de servicii pentru a fi speriaţi comercianţii. „Ai dosare trimise de cei de la parchete în ANAF. Ce conflict mai mare de interese putea să fie decât acesta?”, a adăugat Teodorovici.

Pe de altă parte, acesta a anunţat că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi cu totul modernizată, inclusiv clădirea, până la finalul anului viitor.

„Până la final de 2020 este anul în care ANAF trebuie să fie într-o clădire nouă, cu servere noi. (...) Este termenul până la care o să vedeţi ANAF nou, tot IT infrastructură, sistemul făcut, fără probleme de comunicare”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1.

Citeşte şi:

Teodorovici recunoaşte că Direcţia Antifraudă a lucrat la comanda SRI

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite