Dancă: România se împrumută de trei ori mai scump decât Franţa. Dobânzile le plătesc tot românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook / Ionel Dancă
Foto Facebook / Ionel Dancă

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, susţine că România se împrumută la dobânzi de trei ori mai mari decât se împrumută Franţa, „pentru că noi îi avem pe Teodorovici şi Vâlcov, un fel de Dorel şi Terente, care au stricat economia şi îngroapă finanţele publice în aşa hal încât au crescut riscul de ţară şi au urcat dobânzile la cer atât pentru Guvernul României cât şi pentru populaţia cu credite la bancă”.

dobanda

„Gargara pesedistă cu băncile străine care ţin dobânzile sus din cauza lăcomiei lor a amuţit atunci când chiar ei s-au împrumutat de trei ori mai scump decât o altă ţară europeană.

Zilele trecute, România s-a împrumutat cu o sumă de 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, din care 1,3 miliarde Euro pe o perioadă de 30 de ani, la o dobândă uriaşă de 4,65%.

În aceeaşi perioadă, Franţa s-a împrumutat cu o sumă similară de 1,9 miliarde de Euro, tot pentru o perioadă de 30 de ani dar la o dobândă de doar 1,46%, adică de trei ori ma ieftin decât România.

Sigur, pentru orice economist, comparaţia este forţată, dar pentru analfabeţii economici din PSD şi ALDE este taman bună pentru că ei sunt cei care ţipă toată ziua la băncile străine care nu vor să dea jos dobânzile pentru români.

Culmea, argumentul lor cel mai ticălos este exact această comparaţie, adică de ce aceleaşi bănci în Franţa sau în Germania dau credite cu o dobândă mai mică decât în România.

Evident că România nu e Franţa atunci când cere bani cu împrumut dar asta se întâmplă şi pentru că noi îi avem pe Teodorovici şi Vâlcov, un fel de Dorel şi Terente, care au stricat economia şi îngroapă finanţele publice în aşa hal încât au crescut riscul de ţară şi au urcat dobânzile la cer atât pentru Guvernul României cât şi pentru populaţia cu credite la bancă.

Iar prostia lor din economie o plătesc tot românii, de două ori. O dată prin taxele şi impozitele pe care le dăm la stat pentru acoperirea acestor împrumuturi şi a doua oară, la fiecare rata bancară care a crescut cu peste 30% în doi ani de guvernare PSD - ALDE”, scrie Dancă pe pagina sa de Facebook.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite