Cum poţi afla cât de corectă este o firmă. Aplicaţia furnizează datele pe ultimii 3 ani, inclusiv lichiditatea şi acţiunile în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţia KeysFinder dezvoltata de KeysFin FOTO Adrian Pogîngeanu

Angajaţii şi managerii români pot afla printr-un simplu click datele oricărei firme privind  indicatori de solvabilitate, lichiditate, profitabilitate sau detalii despre proceduri de insolvenţă şi dosare în justiţie.

Aplicaţia a fost lansată recent de KeysFin, unul din principalii jucători de pe piaţa locală de business information, companie care efectuează periodic studii de piaţă.

„În aceste zile, când Work from home a devenit o realitate pentru mulţi angajaţi şi antreprenori români, KeysFin duce mai departe această expresie şi o transformă în Work from Phone. Aplicaţia KeysFinder oferă utilizatorilor toate informaţiile de care au nevoie pentru o imagine de ansamblu relevantă despre partenerii de afaceri şi pentru  a fi  informaţi, oriunde s-ar afla. KeysFin si-a propus astfel să contribuie activ la un mediu de business responsabil şi la o dezvoltare sustenabilă a afacerilor româneşti, fie că sunt companii mari sau IMM-uri “, a declarat Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin, unul din cei mai importanţi furnizori de soluţii de business information din România.

Aplicaţia KeysFinder oferă acces la date agregate din surse multiple, direct pe dispozitivele mobile, care rulează pe platformele IOS si Android. Utilizând aplicaţia, reprezentanţii mediului de business pot verifica clienţii, furnizorii sau competitorii şi  pot identifica din timp eventualele probleme, reducând şi evitând în acest mod riscurile care pot apărea în derularea unui contract comercial.

KeysFinder  pune la dispoziţie informaţii din surse multiple, centralizând date despre companiile locale, din ultimii trei ani, de la Registrul Comerţului, Ministerul de Finanţe, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Monitorul Oficial, Ministerul Justiţiei şi portalul public al Guvernului Romaniei. 

Mai mult, datele centralizate sunt uşor de parcurs şi asimilat, interpretarea acestora şi modul de afişare fiind un rezultat al experienţei vaste a echipei de analişti KeysFin, care a pregătit până acum mii de analize pentru companiile din România.

Secţiunile aplicaţiei sunt: Informaţii Generale, Financiar, Grafice, Risc, Industrie, Juridic şi Incidente de Plată. În cadrul acestor secţiuni pot fi vizualizate  date cheie despre o serie de indicatori de solvabilitate, lichiditate şi eficienţă, profitabilitate şi productivitate, proceduri de insolvenţă, dosare în justiţie, informaţii financiare, datorii la bugetul de stat, poziţionare în sector, precum şi un sumar macroeconomic.

Cea mai mare parte a informaţiilor oferite sunt gratuite pentru cei care îşi creează un cont în aplicaţie, iar informaţiile complexe furnizate contra cost sunt semnalizate prin butonul „Cumpără“, creditele necesare fiind precizate în dreptul butonului – între 1 şi 20 de credite pentru fiecare acţiune contra cost. În ceea ce priveşte costul creditelor, utilizatorii pot  achiziţiona 40 de  credite pentru 5 euro, 60 de credite pentru 7 euro sau 90 de credite pentru 10 euro.  Totodată, pe viitor utilizatorii vor primi credite gratuite în contextul campaniilor şi promoţiilor anunţate în aplicaţie sau dacă recomandă aplicaţia şi altor utilizatori. 

În 2018, în România existau aproape 734.000 companii nefinanciare, iar, dintre acestea, aproape 700 reprezintă companii mari (care generează o cifră de afaceri cumulată de aproape 670 de miliarde de lei, 43% din total şi angajează 23% din forţa de muncă), aproximativ 8.900 sunt companii medii (cu o cifră de afaceri de 335 miliarde de lei, 21,7%  din total şi aproape 29% dintre angajaţi), 48,2 mii sunt companii mici (cu o cifră de afaceri cumulată de 331 miliarde de lei, 21,4% din total şi 26% din forţa de muncă), iar restul de 676 mii sunt microîntreprinderi (cu o cifră de afaceri cumulată de 210 miliarde lei, 13,6% din total şi 22% dintre angajaţi).

Deşi în ultimii 10 ani, potrivit datelor furnizate de studiul anual KeysFin - Condiţiile de Business din România, cifra de afaceri a companiilor locale a fost mai mare cu 82%, datoriile comerciale (între companii) s-au majorat şi ele cu peste 50%, iar plăţile restante ale companiilor nefinanciare au crescut cu 12,4% faţă de 2009, la 90,5 miliarde de lei în 2018 (56% dintre acestea au reprezentat plăţi restante către furnizori). 

În contextul actual al epidemiei de coronavirus, ce impactează deja economia locală şi mondială, analiştii KeysFin atrag atenţia asupra riscurilor cauzate de plăţile restante sau întârziate precum şi de alte probleme financiare sau juridice ale unor companii locale, recomandând o atenţie sporită în ceea ce priveşte deciziile de business luate în perioada următoare. Pentru 2019 estimăm o creştere marginală a indicatorilor de îndatorare (datoriile comerciale la peste 317 miliarde lei, plăţile restante la peste 91,5 miliarde lei) urmată de o majorare accentuată în 2020 în urma impactului COVID-19 la nivelul economiei reale.

Aplicaţia KeysFinder este deja disponibilă în PlayStore, pentru dispozitivele care rulează versiuni începând cu Android 6 şi va fi în curând disponibilă şi în AppStore.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite