Cum avansează lucrările la Pasajul Domneşti, următorul care ar putea fi deschis pe Centura Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a publicat noi imagini de pe şantierul Pasajului Domneşti, următorul care ar putea fi deschis pe Centura Capitalei. Potrivit acestuia, a început montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin aferente ultimei rampe a pasajului.

„S-a finalizat montarea armăturii şi turnarea betonului aferent plăcii de suprabetonare pe încă două segmente ale inelului central, respectiv: segmentul din Nord şi cel din Sud. A început montarea predalelor şi pe segmentul de Sud-Est aferent inelului central. A început montarea elementelor prefabricate aferente zidurilor de sprijin şi la ultima rampă a pasajului, respectiv: rampa de urcare-coborâre dinspre şi spre Domneşti.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook

Conform sursei citate, continua şi montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum şi la rampa de coborâre spre Bucureşti. 

Totodată, se lucrează la montarea acestora şi la rampa de coborâre spre Chiajna, precum şi la rampa de urcare dinspre Bucureşti. 

„Continuă realizarea grinzii de parapet la rampa de coborâre spre Chiajna. Continuă realizarea trotuarelor aferente drumurilor colectoare dinspre Domneşti şi a început realizarea acestora la drumurile colectoare spre Bucureşti. Se lucrează la relocarea celorlalte reţele de utilităţi, precum şi la realizarea reţelei de canalizare pluvială şi a reţelei de iluminat public.”, a mai transmis secretarul de stat.

Potrivit Hotnews.ro, lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.

Pasajul Domneşti - Giratoriu suspendat

Lungime: 536 m

Cost: 91,5 mil lei

Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON

Contract semnat: 2017

Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare şi execuţie)

Finalizare posibilă (n.r.): Q1-Q2 2022

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite