Cum avansează lucrările la Pasajul Domneşti, următorul care ar putea fi deschis pe Centura Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a publicat noi imagini de pe şantierul Pasajului Domneşti, următorul care ar putea fi deschis pe Centura Capitalei. Potrivit acestuia, au început lucrările la ultima rampă necesară pasajului.

„Au început lucrările şi la ultima rampă necesară pasajului Domneşti. Este vorba despre rampa de urcare/coborâre spre şi dinspre Domneşti, unde au început săpăturile. Se execută ultimele lucrări şi la giraţia dinspre Domneşti, iar săptămâna viitoare va fi deviat traficul pentru a putea fi continuate lucrările la această rampă.”, transmite oficialul pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, pe segmentul de Nord-Vest al giraţiei suspendate s-a finalizat montarea predalelor şi continuă armarea plăcii de suprabetonare, iar săptămâna viitoare va fi turnat betonul. 

„Continuă montarea predalelor şi pe segmentul de Sud-Vest al giraţiei suspendate. Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum şi la rampa de coborâre spre Bucureşti. Continuă montarea acestora şi la rampa de coborâre spre Chiajna, precum şi la rampa de urcare dinspre Bucureşti.”, a precizat Ionel Scrioşteanu.

Secretarul de stat a mai anunţat că s-a finalizat realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna şi continuă realizarea grinzii de parapet la rampa de coborâre spre Chiajna. 

De asemenea, s-a finalizat aşternerea stratului de balast stabilizat şi se execută aşternerea straturilor de mixtură asfaltică la breteaua de întoarcere pe sub rampa de urcare/coborâre spre şi dinspre Domneşti. 

„Continuă relocarea celorlalte reţele de utilităţi, precum şi realizarea reţelei de canalizare pluvială şi a reţelei de iluminat public.”, a mai adăugat sursa citată.

În cursul acestei săptămâni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis noi informaţii cu privire la stadiul lucrărilor la pasajele Domneşti, Berceni şi Olteniţa.
 

Pasajul Domneşti

Stadiu fizic: 65,34%

Termen estimat de finalizare: decembrie 2022

Valoare contract: 91,33 milioane lei.

Se execută:

- lucrări la rampele de pământ armat DNCB şi DJ602

- excavaţii până la cota teren 

- fundare şi stabilizare teren 

- straturi de umplutură cu material granular

- balast stabilizat şi mixtură asfaltică

- montare armătura şi betonare placă

Pasajul Berceni

Stadiu fizic: 50,78%

Termen estimat finalizare: decembrie 2022

Valoare contract: 146 milioane lei.

Se execută:

-lucrări de execuţie piloţi la pilele P8, P9 ŞI P10

-radiere la pilele P7 şi P11

Pasajul Olteniţa

Stadiu fizic: 48, 50%

Termen estimat finalizare: decembrie 2022

Valoare contract: 169,5 milioane lei.

Se execută:

- lucrări pentru modificarea dimensiunilor bazinului Catalunya

Potrivit Hotnews.ro, lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.

Pasajul Domneşti - Giratoriu suspendat

Lungime: 536 m

Cost: 91,5 mil lei

Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON

Contract semnat: 2017

Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare şi execuţie)

Finalizare posibilă (n.r.): Q1-Q2 2022

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite