Constructorii, somaţi să respecte contractele. Când va fi dat în folosinţă tronsonul Iernut – Cheţani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ministru cuc alba

Ministrul Transorturilor, Răzvan Cuc, a somat marţi constructorii să respecte termenele prevăzute în contracte, constatând că sectorul Cheţani – Câmpia Turzii nu este în grafic.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general CNAIR Narcis Neaga alături de candidatul PSD la europarlamentare Cristian Terheş, au verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii Autostrada Braşov – Oradea, sectorul Iernut – Cheţani şi sectorul Cheţani – Câmpia Turzii.

În cazul sectorului Iernut – Cheţani, în lungime de 17,9 km, antreprenorul reprezentat de asocierea ASTALDI SPA – MAX BOEGL ROMANIA SRL – ASTALROM SA – CONSITRANS SRL, s-a mobilizat corespunzător acest lucru fiind reflectat în stadiul fizic al lucrărilor de peste 64%. Termenul asumat de către antreprenor pentru finalizarea acestui sector de autostradă este decembrie 2019.

Prin comparaţie, în cazul sectorului Cheţani – Câmpia Turzii, în lungime de 15,691 km, antreprenorul reprezentat de asocierea SC STRACO GRUP SRL –SC SPECIALIST CONSULTING SRL – SC TOTAL ROAD SRL nu a avut o mobilizare corespunzătoare, stadiul fizic al lucrărilor fiind de 22,73%.

„Am vizitat tronsonul Iernut-Cheţani. Constructorul este în termen, este mobilizat. Am văzut că se lucrează intens la grinzile podurilor. Termenele vor fi respectate. Acest tronson va fi dat circulaţiei la sfârşitul anului 2019, totul decurge conform graficului.

La cel de-al doilea lot pe care l-am vizitat pot să spun că sunt profund nemulţumit de modul în care s-a mobilizat constructorul. Mâine va veni la domnul director general CNAIR, Narcis Neaga antreprenorul de pe Cheţani-Câmpia Turzii pentru a avea o discuţie foarte aplicată. A avansat faţă de ultima vizită, dar mobilizarea pe care o văd în şantier este nesatisfăcătoare(…) Nu voi tolera un astfel de comportament în condiţiile în care ministerul este un partener onest în relaţia cu constructorii”, a precizat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite