Compania niponă NTT anunţă preluarea Dell Systems pentru 3,055 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NTT Data din Japonia cumpără Dell Systems pentru a se extinde pe piaţa americană Foto AP
NTT Data din Japonia cumpără Dell Systems pentru a se extinde pe piaţa americană Foto AP

NTT Data Corp., o divizie a fostei companii naţionale de telefonie din Japonia, a acceptat să plătească 3,055 miliarde de dolari pentru Dell Systems (partea de servicii IT a Dell), pentru a se extinde pe piaţa americană.

Achiziţia este cea mai mare de până acum pentru divizia IT a Nippon Telegraph & Telephone Corp, fostul monopol de telefonie japonez.

Prin preluarea Dell Systems, NTT Data se va extinde pe piaţa nord-americană, îşi va dezvolta serviciile de tip cloud şi outsourcingul pentru afaceri. Compania niponă a anunţat că va prelua cei 28.000 de angajaţi de la Dell, localizaţi în principal în America de Nord şi India.

Dell, care cumpărase în 2009 Perot Services pentru 3,9 miliarde de dolari şi o rebotezase Dell Systems, vinde parte din active pentru a finanţa tranzacţia prin care preia providerul de software şi sisteme de stocare a datelor, EMC Corp., pentru o sumă record de 67 miliarde de dolari.

NTT Data a cheltuit din 2011 peste 634 de milioane de dolari pentru achiziţii de companii, marea majoritatea din străinătate. Veniturile din afara graniţelor ţării au totalizat 450 de miliarde de yeni în 2015, faţă de 208 în anul precedent.

„Perot Systems are o bază mare de clienţi în SUA în domeniul medical şi organisme guvernamentale, astfel că vine în completarea strategiei NTT Data de a-şi întări prezenţa pe continentul american,” a declarat un analist al Morgan Stanley pentru Bloomberg. „NTT Data poate câştiga mari contracte în Japonia, însă pe piaţa americană este mai puţin cunoscută”, a adăugat acesta.

Divizia de servicii IT a fostului monopol de telefonie japonez  şi-a dublat valoarea de piaţă după 2011 pe baza contractelor încheiate cu companii financiare şi medicale pentru furnizarea de software şi centre de date. Profitul va creşte pentru anul fiscal care se încheie pe 31 martie cu 85%, la o sumă record de 59,6 miliarde yeni, conform aşteptărilor anlaiştilor.

Dell cumpărase Perot pentru a se extinde pe piaţa serviciilor de stocare şi prelucrare a datelor. Perot a fost înfiinţată de miliardarul H. Ross Perot, candidat la preşedinţia SUA în 1992 şi 1996.
Divizia Dell creată pe baza Perot are în SUA contracte pentru industria medicală şi oferă servicii IT pentru Departamentul Apărării al SUA, NASA şi Departamentului de Educaţie.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite