Compania de curierat Sameday vrea să preia Sprinter din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de curierat Sameday anunţă intenţia de a prelua firma de curierat rapid Sprinter din Ungaria, astfel încât să îşi extindă infrastructura out of home din ţara vecină cu 60% prin preluarea celor 450 de puncte de livrare deţinute de compania maghiară, precum şi capacitatea de livrare home delivery.

foto servicii de curierat
Foto: Shutterstock

Potrivit unui comunicat al Sameday, tranzacţia, ce face parte din strategia de extindere a infrastructurii de livrare din regiune a companiei româneşti, se află în analiză la Consiliul Concurenţei.

Sprinter are o prezenţă de peste 25 de ani pe piaţa maghiară de servicii expres de livrare.

Până la finalul anului 2024, reţeaua Sameday out of home din Ungaria va ajunge la aproape 2.200 de lockere easybox şi puncte de livrare, cu acoperire în toate marile oraşe şi regiuni, care vor fi activate în perioada următoare pentru magazinele online care expediază crossborder.

Clienţii Sprinter vor beneficia în continuare de aceleaşi servicii şi, în plus, vor putea accesa servicii noi şi o infrastructură de tehnologie adaptată pentru eCommerce. De asemenea, angajaţii şi subcontractorii îşi vor continua activitatea şi vor putea accesa mai multe oportunităţi de creştere odată cu finalizarea tranzacţiei, având în vedere planurile ambiţioase de dezvoltare ale companiei Sameday.

„Construim o zonă de livrare unitară şi fără graniţe care va îmbunătăţi experienţa clienţilor şi va reduce costurile de livrare pentru magazinele online din România, Ungaria şi Bulgaria. Avem un plan ambiţios de a ajunge la 8.500 de puncte de livrare în regiune în acest an, iar eventuala preluare a infrastructurii Sprinter reprezintă un pas important. Vom continua extinderea accelerată prin creşterea numărului de easybox-uri şi introducerea unor noi puncte de livrare şi a sistemelor shop-in-shop, care vor sprijini la dezvoltarea şi mai accelerată a comerţului online în regiune”, a declarat Lucian Baltaru, directorul general al Sameday Group.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite