Centura Capitalei: Cum avansează lucrările pe şantierul Pasajului Berceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, luni, noi imagini de pe şantierul pasajului Berceni. Potrivit oficialului, în ultimele cinci nopţi, macaraua „Hulk”, care ridică până la 600 de tone, a fost folosită pentru montarea tablierului metalic al pasajului, respectiv inelul central, precum şi tronsoanele de legătură între inelul central şi rampele pasajului

„Etapă foarte importantă la pasajul Berceni: toate elementele principale ale tablierului metalic au fost montate. În ultimele 5 nopţi, macaraua Hulk, care ridică până la 600 de tone, a fost folosită pentru montarea tablierului metalic al pasajului Berceni, respectiv inelul central, precum şi tronsoanele de legătură între inelul central şi rampele pasajului. S-a finalizat turnarea betonului la placa de suprabetonare aferentă rampei de urcare dinspre Jilava.”, a scris Ionel Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook.

Conform acestuia, s-a finalizat şi armarea plăcii de suprabetonare şi a fost turnat şi betonul la rampa de coborâre spre Jilava. De asemenea, s-au finalizat lucrările la pile şi culee, la rampa de urcare/coborâre spre şi dinspre Bucureşti. 

„Se montează predalele şi a început realizarea armăturii plăcii de suprabetonare la rampa de urcare dinspre Popeşti Leordeni.  A fost montat rostul de dilatare la rampa de coborâre spre Popeşti Leordeni şi se lucrează la montarea rostului de dilatare aferent rampei de urcare dinspre Jilava. 

Continuă lucrările de realizare a infrastructurii drumului agabaritic, care va face legătura între Şoseaua Berceni şi Centura Bucureştiului. Continuă lucrările pentru dublarea Centurii actuale a Bucureştiului, la 4 benzi, spre Jilava.”, a transmis reprezentantul din Transporturi.

Totodată, continuă devierea utilităţilor, lucrările la bazinul de retenţie a apei pluviale în zona DJ 401 şi realizarea canalizării pluviale pe şoseaua Berceni.

În iunie 2020, secretarul de stat anunţa că Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire pentru Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei.

Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat pe 6 martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului prevedea şase luni de proiectare, la care se adaugă 24 luni pentru execuţie.

Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic după cel de la Domneşti.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite