Centura Capitalei: Cum avansează lucrările pe şantierul Pasajului Berceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări pe şantierul pasajului Berceni, Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Lucrări pe şantierul pasajului Berceni, Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a publicat, joi, noi imagini de pe şantierul Pasajului Berceni de pe Centura Capitalei. Potrivit acestuia, până în prezent, au sosit în şantier 1.000 dintre cele 1.400 de tone de tablier metalic necesare realizării pasajului.

„Numărătoare inversă la pasajul Berceni: ultimele 10 luni de lucru. Până acum au sosit în şantier 1.000 dintre cele 1.400 de tone de tablier metalic necesare realizării pasajului. Continuă asamblarea elementelor tablierului metalic la sol, iar până acum au fost finalizate 6 tronsoane. ”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, a început armarea plăcii de supra-betonare la rampa de coborâre spre Popeşti Leordeni, au fost montate grinzile şi la rampa de coborâre spre Jilava şi continuă montarea predalelor la rampa de urcare/coborâre dinspre Berceni. 

Ionel Scrioşteanu mai transmite că pe şantierul pasajului Berceni continuă şi lucrările pentru realizarea ultimei rampe pe zona de Ilfov, respectiv rampa de urcare dinspre Popeşti-Leordeni. 

Conform datelor oferite de acesta, continuă şi forajul piloţilor la rampa de urcare/coborâre spre şi dinspre Bucureşti, precum şi lucrările la dublarea Centurii actuale a Bucureştiului, la 4 benzi, spre Jilava. 

„Continuă devierea utilităţilor şi lucrările la bazinul de retenţie a apei pluviale în zona DJ 401.”, a mai precizat secretarul de stat.

În iunie 2020, secretarul de stat Irinel Ionel Scrioşteanu anunţa că Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire pentru Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei.

Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat pe 6 martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului prevedea şase luni de proiectare, la care se adaugă 24 luni pentru execuţie.

Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic anul viitor, după cel de la Domneşti.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021.

Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite