Centura Bucureşti: Începe montarea tablierului metalic la giratoriul suspendat al pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, luni, noi imagini de pe şantierul pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni de pe Centura Capitalei. Potrivit sursei citate, începe montarea tablierului metallic la giratoriul suspendat.

„Începe montarea tablierului metallic la giratoriul suspendat al psajului Olteniţei – Popeşti Leordeni. După ce au fost asamblate la sol cele mai multe dintre segmentele necesare tablierului metalic aferent giratoriului suspendat, astăzi a început montarea acestora pe pilele pasajului. Şi continuă, totodată, asamblarea la sol a celorlalte segmente ale tablierului metalic. În următoarele zile vor fi montate şi ultimele 14 grinzi dintre cele 73 necesare pasajului.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Conform secretarului de stat, în prezent se finalizează şi ultima riglă a pasajului, aferentă rampei de coborâre spre Olteniţa şi continuă turnarea plăcii de suprabetonare la rampa de urcare dinspre Berceni. 

„Continuă realizarea armăturii la rampa de coborâre spre Glina. Continuă construirea bazinului de retenţie a apei pluviale din zona pasajului, care va avea o capacitate de acumulare a apei de 1000 de mc. De asemenea, continuă şi execuţia canalului colector, care se va conecta la acest bazin de retenţie şi care va avea diametrul de 1400 mm. 

Continuă realizarea infrastructurii pentru dublarea la patru benzi a DN4 spre Olteniţa, precum şi lucrările pentru dublarea la 4 benzi a Centurii Bucureştiului spre Berceni.  Continuă devierea utilităţilor şi realizarea canalizării pluviale aferente pasajului.”, a mai menţionat Ionel Scrioşteanu.

Conform estimărilor oficialului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic după cele de la Domneşti şi Berceni.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite