Centura Bucureşti: Cum avansează lucrările pe şantierul pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, marţi, noi imagini de pe şantierul pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni de pe Centura Capitalei. Potrivit sursei citate, până acum a fost montat peste jumătate din tablierul metalic necesar pasajului.

„Se lucrează concomitent la toate rampele pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni. Până acum a fost montat peste jumătate din tablierul metalic necesar pasajului. Continuă, totodată, asamblarea la sol a celorlalte segmente ale tablierului metalic. Au fost montate toate cele 73 de grinzi necesare pasajului.” , a scris Ionel Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, au fost montate toate grinzile de beton, la rampele de urcare/coborâre dinspre Bucureşti şi de urcare/coborâre dinspre Olteniţa.

S-a finalizat, totodată, şi ultima riglă a pasajului, aferentă rampei de coborâre spre Olteniţa. 

„S-a finalizat şi turnarea plăcii de suprabetonare la rampa de urcare dinspre Berceni. A început turnarea betonului la plăcile de suprabetonare la rampele de coborâre şi de urcare spre/dinspre Glina. 

Continuă construirea bazinului de retenţie a apei pluviale din zona pasajului, care va avea o capacitate de acumulare a apei de 1000 de mc. De asemenea, continuă şi execuţia canalului colector, care se va conecta la acest bazin de retenţie şi care va avea diametrul de 1400 mm.”, a mai transmis secretarul de stat.

Conform acestuia, continuă şi realizarea infrastructurii pentru dublarea la patru benzi a DN4 spre Olteniţa, precum şi lucrările pentru dublarea la patru benzi a Centurii Bucureştiului spre Berceni. 

Continuă devierea utilităţilor şi realizarea canalizării pluviale aferente pasajului. 

Potrivit estimărilor oficialului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic după cele de la Domneşti şi Berceni.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite