Centura Bucureşti: Cum avansează lucrările la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni. „Îl vom da în trafic până la finalul anului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a publicat, recent, noi imagini de pe şantierul pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni de pe Centura Capitalei. Potrivit sursei citate, acesta ar putea fi dat în trafic până la sfârşitul anului.

„Lucrările avansează bine la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni. Îl vom da în trafic până la sfârşitul anului. Continuă asamblarea la sol şi pregătirea tablierului metalic pentru montaj. S-au finalizat armarea, cofrarea şi turnarea tuturor elevaţiilor pasajului. Şi se lucrează la ultimele 5 rigle peste acestea. S-a finalizat montarea predalelor şi a început realizarea armăturii pentru placa de suprabetonare la rampa de urcare dinspre Berceni.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Reprezentantul din Transporturi a mai precizat că a început montarea predalelor şi la rampa de coborâre spre Glina, dar şi construirea bazinului de retenţie a apei pluviale din zona pasajului, care va avea o capacitate de acumulare a apei de 1000 de mc. 

De asemenea, a început şi execuţia canalului colector, care se va conecta la acest bazin de retenţie, şi care va avea diametrul de 1400 mm. 

„Continuă realizarea infrastructurii pentru dublarea la patru benzi a DN4 spre Olteniţa, precum şi lucrările pentru dublarea la patru benzi a Centurii Bucureştiului spre Berceni. Continuă devierea utilităţilor şi realizarea canalizării pluviale aferente pasajului.”, a adăugat Ionel Scrioşteanu.

Potrivit estimărilor secretarului de stat, acest pasaj va fi dat în trafic după cele de la Domneşti şi Berceni.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite