Ce înseamnă luxul în imobiliare. Câți metri trebuie să aibă un living și cât de scumpe sunt casele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luxul, prin definiție, reprezintă unicitate. Iar pentru cei cu foarte mulți bani, care fac achiziții în segmentul rezidențial de lux, unicitatea este dată în primul rând de locație, spun experții.

Living Room FOTO Pixabay (2) jpg

Luxul, prin definiție, reprezintă unicitate. Iar pentru cei cu foarte mulți bani, care fac achiziții în segmentul rezidențial de lux, unicitatea este dată în primul rând de locație, fie că vorbim de cele mai scumpe zone din București (Primăverii, Aviatorilor, Kiseleff) fie că vorbim de apropierea de cele mai bune școli private din București, pe care le regăsim în Pipera. Întotdeauna, cuvântul principal îl reprezintă ”Unicitatea””, a declarat Vlad Gheorghiu, brokerul imobiliar al anului 2022.

Potrivit acestuia, un singur astfel de imobil poate fi vândut și cu 2,25 milioane de euro, dar pe piață pot fi găsite și imobile „mai ieftine” de puțin peste 1 milion de euro.

Din punct de vedere imobiliar, o proprietate de lux trebuie să cuprindă terenuri de minimum 1.000 de metri pătrați pe care se găsesc locuințe cu suprafețe ample (livinguri de minimum 60 metri pătrați, zona matrimonială de cel puțin 40 metri pătrați, care trebuie să cuprindă obligatoriu și un dressing generos, băi pentru fiecare dormitor în parte, etc) și facilități premium.

În cazul penthouse-urilor, acestea trebuie să fie singure pe nivel, să aibă acces cu liftul direct în sufragerie, suprafețe de minimum 250 metri pătrați și terase de minim 100 metri pătrați.

Finisajele premium și cel puțin 2-3 locuri de parcare reprezintă de asemenea criterii esențiale.

Clienții sunt extrem de exigenți

Clienții sunt extrem de exigenți în privința finisajelor, căutând pardoseli din marmură, blaturi de bucătărie din granit, aparate electrocasnice de top și băi spațioase și elegante. La acestea se adaugă și interesul pentru facilități de lux, ca de exemplu piscine interioare sau exterioare, spa-uri, săli de fitness, terenuri de tenis, cinematografe private, grădini spațioase și terase cu vedere panoramică. De asemenea, contează considerabil amplasarea fie în zone exclusiviste, fie în apropierea unor facilități de lux, precum terenuri de golf sau centre comerciale de elită ori în apropierea unor atracții culturale și recreaționale importante.

Lista e completată de siguranța și confidențialitatea asigurate – cu sisteme avansate de securitate, camere de supraveghere, acces controlat și personal de pază – și servicii personalizate. În acestea din urmă intră serviciile de concierge, personal de curățenie și întreținere, asistență în planificarea evenimentelor sau alte servicii adaptate nevoilor și preferințelor clienților.

Totuși, trebuie menționat că preferințele și tendințele în imobiliare se pot schimba în timp și variază în funcție de regiune și de preferințele clienților. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite