Ce au păţit angajaţii Huawei care au scris mesaje de pe telefoane Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi angajaţi au Huawei au fost pedepsiţi drastic de conducerea companiei după ce au transmis urări de pe contul oficial al companiei chineze, însă folosind telefoane ale competitorului Apple, scrie AFP.

Angajaţii companiei chineze au reuşit să facă o gafă majoră, urându-le urmăritorilor de pe Twitter „2019 fericit“, într-un tweet de Anul Nou, dar la finalul căruia scria că a fost trimis „via Twitter pentru iPhone“.

Internauţii au sesizat imediat gafa. Un producător video cu trei milioane de urmăritori pe Twitter a publicat o captură de ecran a postării şi ea s-a viralizat rapid, înainte ca Huawei să apuce să o şteargă şi să trimită mesajul din nou, de această dată semnat cu „trimis via Twitter Media Studio“.

Un angajat anonim şi directorul marketingului digital al Huawei au fost retrogradaţi din funcţia, iar compania le-a tăiat salariul lunar cu 5.000 de yuani (730 dolari).

În plus, salariul directorul de marketing digital a fost îngheţat pentru următoarele 12 luni, perioadă în care el nu va putea nici să beneficieze de o promovare.

Deşi gafa a fost făcută de o companie terţă numită Sapient, cei doi angajaţi ai Huawei au fost disciplinaţi pentru „impactul negativ“ asupra mărcii Huawei provocat de incident.

Într-o notă publicată joi, vicepreşedintele companiei Huawei, Chen Lifang, a declarat că gafa a avut loc când Sapient a folosit un iPhone cu o cartelă SIM din Hong Kong pentru a trimite urarea pe Twitter, după ce a avut „probleme VPN“.

Twitter şi alte site-uri străine majore precum Facebook şi Google sunt blocate în China, iar utilizatorii au nevoie de o conexiune de reţea virtuală privată (VPN) pentru a ocoli controlul impus de Beijing asupra internetului.

Anul trecut, Huawei a surclasat Apple din poziţia sa de al doilea vânzător de smartphone-uri din lume, urcând sub numărul unu la nivel mondial, Samsung.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite