Cât consumă electronicele şi electrocasnicele din casă: atât plăteşti pentru fiecare obiect cuplat la priza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electrocasnicele cuplate la priză consumă cel mai mult curent FOTO Arhivă Adevărul
Electrocasnicele cuplate la priză consumă cel mai mult curent FOTO Arhivă Adevărul

Cu siguranţă v-aţi pus de multe ori întrebarea de ce factura la energie este atât de mare în fiecare lună, iar rezultatul analizei wall-street.ro relevă faptul că printre cei mai mari consumatori de energie dintr-o locuinţă sunt, în cea mai mare parte, electrocasnicele.

Am ales cele mai populare 10 dispozitive electronice si electrocasnice care se afla in casele romanilor si am incercat sa identificam consumul in utilizare maxima pe ora, dar si consumul in utilizare obisnuita al acestora. In analiza am inclus o combina frigorifica, model standard, o masina de spalat, model standard, un cuptor cu microunde, aspirator, fier de calcat, uscator de par, televizor LED, calculator (PC), tableta si smartphone.

Masina de spalat, cel mai mare consumator de energie din locuinta

Masina de spalat este fara indoiala, cel mai mare consumator de energie dintr-o locuinta, cel putin raportandu-ne la costul pe ora de utilizare. Am luat drept exemplu o masina de spalat cu o capacitate de 5 kilograme, la o spalare cu incarcare maxima, la 60 de grade, in care durata medie de spalare este de 60 de minute. Conform informatiilor producatorului consumul se ridica la 0,85 kWh, deci echivalentul, in lei, de 51 de bani per ciclu de spalare. Am considerat ca o familie formata din trei persoane utilizeaza, in medie, masina de spalat de doua ori pe saptamana (opt ori pe luna), ceea ce va face ca totalul costului lunar cu masina de spalat sa se ridice la aproximativ 4 lei.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite