BVB a remediat deficienţele constatate de ASF. Autoritatea a revocat decizia de sancţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a admis contestaţia depusă de BVB cu privire la decizia sa de sancţionare, după ce Bursa de Valori Bucureşti a remediat deficienţele constatate în urma verificărilor efectuate în luna septembrie a anului trecut.

"BVB informează că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a admis plângerea prealabilă formulată de către societate împotriva Deciziei nr. 238/15 februarie 2017 emisă de ASF în urma controlului periodic desfăşurat la societate privind sancţionarea BVB cu avertisment. Decizia nr. 238/15 februarie 2017 a fost revocată prin Decizia ASF nr. 934/14 iulie 2017. În plus, plângerea prealabilă formulată de către societate împotriva Deciziei nr. 235/15 februarie 2017 emisă de ASF în urma controlului periodic desfăşurat, privind instituirea în sarcina BVB a obligaţiei implementării unui plan de măsuri de remediere a fost respinsă prin Decizia ASF nr. 932/14 iulie 2017", se arată în informarea postată pe bvb.ro.

BVB informează că a implementat toate măsurile dispuse de ASF prin planul de remediere până la data de 17 mai 2017.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat, în februarie, cu avertisment Bursa de Valori Bucureşti (BVB) după ce a găsit o serie de deficienţe în ceea ce priveşte regulile de conduită, reglementările interne, cerinţele privind funcţionarea operatorului de piaţă şi a pieţei reglementate şi, totodată, absenţa unor proceduri operaţionale.

BVB a fost obligată să implementeze un plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT.

"În urma verificărilor asupra activităţii BVB din intervalul 26 martie 2013 — 12 septembrie 2016, au fost identificate o serie de deficienţe în ceea ce priveşte regulile de conduită, reglementările interne, cerinţele privind funcţionarea operatorului de piaţă şi a pieţei reglementate şi a fost constatată absenţa unor proceduri operaţionale. ASF a decis sancţionarea cu avertisment a Bursei de Valori Bucureşti SA, amendarea reprezentantului compartimentului de control intern, atenţionarea unor reprezentanţi ai societăţii, precum şi instituirea în sarcina BVB a obligaţiei implementării unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT", informa ASF în 17 februarie.

Potrivt comunicatului, deciziile ASF cu privire la rezultatele controlului periodic pot fi contestate în termen de 30 de zile de la data comunicării. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite