Volkswagen discută cu alţi producători auto standarde comune pentru tehnologia automobilelor autonome

Volkswagen discută cu alţi producători auto standarde comune pentru tehnologia automobilelor autonome

Grupul german Volkswagen discută cu alţi producători auto stabilirea unor standarde comune pentru tehnologia automobilelor autonome, a relatat vineri Automotive News, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Discuţiile au loc cu cel puţin 15 posibili parteneri, potrivit articolului, care citează un director din cadrul producătorului auto german. Sursa nu a preciat care sunt celelalte companii participante la discuţii.

Producătorii de automobile, furnizorii şi companiile de tehnologie investesc deja peste 55 de miliarde de euro, la nivel mondial, în tehnologia vehiculelor autonome, potrivit estimărilor firmei de consultanţă AlixPartners.

Constructori auto precum BMW au indicat că vor susţine adoptarea unor standarde comune pentru aspecte cum ar fi configurarea senzorilor.

Prin adoptarea unor standarde, producătorii pot reduce costurile şi răspunderea în cazul accidentelor legate de soluţiile tehnologice comune.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să comenteze informaţia publicată de Automotive News, dar a adăugat că grupul este interesat întotdeauna de parteneriate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: