Trecerea la maşinile electrice poate costa Germania 200.000 de locuri de muncă

Trecerea la maşinile electrice poate costa Germania 200.000 de locuri de muncă

Foto: Facebook Ford Romania

Trecerea de la maşini diesel sau pe motorină la maşini electrice, alimentate cu baterii, va reduce numărului locurilor de muncă din sectorul auto cheie al Germaniei cu o treime, a avertizat joi Institutul de cercetare economică Ifo, transmit Reuters şi DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, aproximativ 613.000 angajaţi germani lucrează în prezent în sectorul maşinilor alimentate cu benzină şi motorină. 
 
Astfel, în urma acestei treceri 200.000 de oameni îşi pot pierde locul de muncă, a avertizat Ifo. 
 
„Între 29% şi 36% din această forţă de muncă ar putea fi disponibilizată”, arată rezultatele unui studiu Ifo comandat de Asociaţia industriei auto (VDA), potrivit Agerpres.
 
Chiar dacă aproximativ 86.000 de persoane din cele angajate acum în industria auto se pensionează până în 2025, pe fondul trecerii la mobilitate electrică vor fi pierdute numeroase locuri de muncă, avertizează Ifo.
 
Pentru atenuarea impactului, trebuie demarată imediat recalificarea angajaţilor, susţine Oliver Falck, profesorul care a condus efectuarea studiului.
 
“Trecerea la mobilitate electrică reprezintă o dificultate majoră pentru companiile de mărime medie, în special pe segmentul furnizării de componente auto”, a apreciat preşedintele Ifo, Clemens Fuest.
 
Anul trecut, Guvernul de la Berlin a extins până în 2025 subvenţiile acordate la achiziţionarea de maşini electrice, ca parte a măsurilor menite să ducă la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările