Skoda Auto reduce locurile de muncă administrative cu 2%. Care este planul companiei pentru următorii ani

Skoda Auto reduce locurile de muncă administrative cu 2%. Care este planul companiei pentru următorii ani

Foto: Arhivă Adevărul

Skoda Auto, divizia cehă a grupului german Volkswagen, va desfiinţa 2% din locurile de muncă administrative din Cehia, prin neînlocuirea persoanelor care pleacă din companie, nu prin restructurare, a anunţat, joi, producătorul de automobile, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, compania Skoda are aproximativ 42.000 de angajaţi la nivel mondial. Majoritatea angajaţilor sunt în Cehia, dar compania a refuzat să ofere detalii referitoare la forţa de muncă din ţară sau câţi angajaţi lucrează în administraţie, informează News.ro.
 
Agenţia de presă CTK estimează că numărul angajaţilor Skoda din Cehia este de 34.000.
 
Purtătorul de cuvânt al Skoda, Tomas Kotera, a declarat: ”În acest an vom putea să reducem numărul de angajaţi din sectorul administrativ cu 2%, prin evoluţia demografică şi fluctuaţia naturală. Obiectivul nostru este reuşim acest lucru fără să concediem oameni din motive de organizare”. 
 
De asemenea, sursa citată menţionează că, producătorul auto intenţionează să reducă numărul de angajaţi ”indirecţi”, respectiv cei care nu sunt implicaţi direct în producţie, cu 5% în fiecare an, într-o perioadă de trei ani care se va încheia în 2023.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările