Proprietarul Rompetrol, acuzat în Kazahstan că a conspirat cu alţi producători locali de GPL pentru creşterea preţului la gaz

Proprietarul Rompetrol, acuzat în Kazahstan că a conspirat cu alţi producători locali de GPL pentru creşterea preţului la gaz

Foto: Arhivă Adevărul

Cel mai mare vânzător de gaz lichefiat, gigantul Kazmunaygas (proprietarul Rompetrol) este suspectat, în contextul protestelor violente din Kazahstan, că a conspitat cu alţi producători locali pentru creşterea preţurilor la gaze, măsură care a contribuit la declanşarea revoltei sociale, transmite G4media.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, acuzaţiile sunt aduse de Agenţia pentru Protecţia Concurenţei, care estimează o întelegere între patru mari producători locali, în privinţa stabilirii preţurilor la gaze.
 
Mai precis, Agenţia pentru Protecţia Concurenţei ar fi găsit semne de înţelegere secretă în privinţa preţurilor la gaze între companiile Kazmunaygas, Kazgermunai, CNPC-Aktobemunaigaz şi Kazakhoil. Dacă li se dovedeşte vinovăţia, companiile vor fi amendate, relatează kommersant.ru, potrivit G4media.
 
„În acţiunile lor, există semne de coluziune a preţurilor şi abuz de poziţie dominantă pe piaţă”, a declarat un reprezentant al Agenţiei, la postul de televiziune Khabar 24 (citat de TASS ).
 
Tot un reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Concurenţei din Kazahstan a menţionat că în termen de 20 de zile, preşedintelui Kassym-Jomart Tokayev îi vor fi prezentate date preliminare privind creşterea tarifelor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările