Piaţa ceasurilor de lux, afectată de Covid-19: Toate fabricile s-au închis

Piaţa ceasurilor de lux, afectată de Covid-19: Toate fabricile s-au închis

Foto amazonaws.com

Piaţa ceasurilor de lux nu este, de obicei, afectată de crizele economice sau financiare, existând întotdeauna doritori pentru exemplarele de colecţie. Covid-19 a închis însă toate fabricile din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rolex, cel mai mare producător de ceasuri din lume, a decis joi să închidă toate fabricile din Elveţia pentru cel puţin zece zile, iar incertitudinea comercială adusă de coronavirus a lovit toată industria ceasurilor, transmite Bloomberg
 
 
Richemont, un alt producător important, a ajuns să ofere reduceri de preţ de până la 49% pentru ceasurile Cartier second-hand, într-o ofertă specială timp de o săptămână pe site-ul său de revânzare vintage, Watchfinder. Târgurile de ceasuri din Basel şi Geneva au fost anulate. 
 
Până la sfârşitul săptămânii, Swatch va reduce programul de lucru pentru 70% din personalul de producţie. Industria elveţiană de ceasuri a mai supravieţuit vremurilor grele înainte, dar Rolex, Omega şi Cartier se confruntă acum cu o combinaţie de lovituri economice inedite. 
 
Industria se adaptase la declinul generat de protestele politice de pe cea mai mare piaţă a sa, Hong Kong, până când a apărut noul coronavirus. Încetinirea economică a Chinei ameninţă să afecteze şi restul lumii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: