Guvernul indian acceptă ca Apple să deschidă o reţea de magazine, dacă gigantul IT va fabrica produse în India

Guvernul indian acceptă ca Apple să deschidă o reţea de magazine, dacă gigantul IT va fabrica produse în India

Estimările acutale arată că, în următorii cinci ani, în India vor fi vândute un miliard de telefoane mobile smartphone FOTO Guliver / Getty Images

Autorităţile indiene aşteaptă din partea Apple angajamentul că va fabrica o parte din produsele sale în India, înainte de a da un aviz pozitiv solicitării companiei americane de a-şi deschide o reţea proprie de magazine în ţara asiatică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legislaţia indiană obligă companiile să achiziţioneze cel puţin 30% din componente de pe plan local, dacă vor să deţină reţele proprii de magazine, dar exisă unele excepţii, transmite News.ro. În prezent, Apple fabrică cea mai mare parte a produselor sale în China şi nu îndeplineşte criteriile impuse de legislaţia indiană.

În cazul Apple, guvernul indian este dispus să relaxeze actualele reglementări. Un oficial citat de Reuters a menţionat că, pentru a aproba solicitarea grupului american, guvernul indian solicită ca Apple să anunţe un plan cu termene precise pentru a fabrica produse în India. Autorităţile ar accepta ca Apple să nu deţină neapărat propria fabrică în India, ci să lucreze cu producători precum Foxconn, aşa cum face în China.

Apple intenţionează să îşi extindă prezenţa în India, ţară care ar putea înregistra cea mai mare creştere din lume pe piaţa telefoanelor smartphone, în condiţiile în care avansul de pe plan mondial încetineşte. Gigantul american are în prezent o cotă de piaţă redusă în India, ţară în care consumatorii preferă telefoane mai ieftine produse de companii precum Samsung sau Micromax.

Estimările acutale arată că, în următorii cinci ani, în India vor fi vândute un miliard de telefoane mobile smartphone, ceea ce atrage marile companii din domeniu din întreaga lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările