Grecia poartă discuţii cu România şi alte ţări pentru reluarea turismului pe timpul verii

Grecia poartă discuţii cu România şi alte ţări pentru reluarea turismului pe timpul verii

FOTO Getty Images

Grecia, ţară în care turismul are o contribuţie de circa 20% din PIB, potrivit OECD, a început discuţii bilaterale cu mai multe state pentru reluarea turismului pe timpul verii, potrivit publicaţiei Kathimerini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalele state cu care guvernul elen discută sunt Germania, Israel, Austria, Bulgaria şi România – surse importante de turişti pentru hotelurile greceşti de pe litoral, potrivit sursei citate.

Negocierile bilaterale se poartă pentru găsirea unor soluţii care să protejeze atât turiştii străini care vin în Grecia, cât şi hotelierii autohtoni. Discuţiile au ca bază ghidul elaborat de Comisia European şi care dă liniile mari de ghidaj pentru redeschiderea turismului în ţările aflate pe o pandă descendentă a pandemiei.

Multe dintre rezervările făcute înainte de pandemiei de cetăţeni străini pentru sejururi în Grecia au rămas valabile, notează Kathimerini.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: