Ford iese de pe pieţele din Japonia şi Indonezia

Ford iese de pe pieţele din Japonia şi Indonezia

Anul trecut, producătorul auto american a vândut puţin peste 11.000 de vehicule pe cele două pieţe FOTO: Guliver/ Getty Images

Ford Motor îşi va închide toate operaţiunile din Indonezia şi Japonia până la finalul lui 2016, deoarece nu reuşeşte să-şi majoreze cota de piaţă, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Din păcate, în urma acestei retrageri membrii echipelor noastre din Japonia şi Indonezia nu vor mai lucra pentru Ford Japonia sau Ford Indonezia", a anunţat preşedintele diviziei Asia Pacific, Dave Schoch, citat de Agerpres.
 
Ford este cel de-al doilea mare producător auto din SUA şi deţine o cotă de piaţă de 0,1% în Japonia şi 0,6% în Indonezia. Anul trecut, producătorul auto american a vândut puţin peste 11.000 de vehicule pe cele două pieţe, conform Wall Street Journal.
 
În Japonia, mărcile autohtone deţin peste 90% din piaţa de automobile noi. Ford şi-a început operaţiunile în Japonia în urmă cu patru decenii şi deţine o reţea de 52 de dealeri şi 292 de angajaţi. Anul trecut a vândut în Japonia circa 5.000 de vehicule.
 
Producătorul auto a început să opereze în Indonezia în 2002 şi are în prezent o reţea de 44 de dealeri şi 35 de angajaţi. Anul trecut, Ford a vândut pe piaţa locală circa 6.000 de vehicule.
 
Ford nu este singurul producător auto care s-a retras de pe piaţa din Indonezia. Anul trecut, General Motors a decis să nu mai producă automobile aici din cauza concurenţei intense din partea producătorilor autohtoni.
 
Ford a dat asigurări că participaţia pe care o deţine la Mazda nu va fi afectată în niciun fel după ieşirea de pe această piaţă.
 
În România, Ford şi-a început operaţiunile în 2012 la fabrica de la Craiova, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al fabricii şi prima maşină românească de cinci stele EuroNCAP. În acelaşi an, producătorul auto american a început să producă şi motorul EcoBoost.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările