Elon Musk pierde şi a doua poziţie în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Ce s-a întâmplat cu acţiuniile Tesla

Elon Musk pierde şi a doua poziţie în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Ce s-a întâmplat cu acţiuniile Tesla

FOTO EPA-EFE

Elon Musk a pierdut şi a doua poziţie în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, după ce averea sa a înregistrat, în această săptămână, pierderi de aproximativ 6,2 miliarde de dolari, ceea ce l-a adus pe locul trei în clasamentului Forbes al miliardarilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Mediafax, pierderile lui Musk au început miercuri, iar în ultima şedinţă bursieră din săptămână acţiunile Tesla au scăzut cu aproape de 5%. Acum, averea sa este de 150,9 miliarde dolari, în timp ce 17 februarie era de 191 miliarde dolari.
 
Conform sursei citate, cea de-a doua cea mai bogată persoană din lume este acum francezul Bernard Arnault, proprietarul conglomeratului LVMH, ce cuprinde peste 70 de mărci de lux, cu o avere de 155,6 milioane de dolari.

Până luna trecută, Elon Musk şi Jeff Bezos s-au clasat pe rând pe primul şi al doilea loc pe lista miliardarilor Forbes. Acum fondatorul Amazon îl depăşeşte pe CEO-ul SpaceX cu aproape 25 de miliarde de dolari, averea sa fiind de 175,4 miliarde de dolari.
 
Cu doar 10 zile în urmă, pe 24 februarie, Tesla a scăzut cu 25%, iar Elon Musk a pierdut peste 15 miliarde de dolari într-o singură zi. La acea vreme, averea magnatului în vârstă de 49 de ani era de 166,1 miliarde de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările