Economia Indiei a depăşit China şi înregistrează cea mai rapidă creştere a PIB

Economia Indiei a depăşit China şi înregistrează cea mai rapidă creştere a PIB

India înregistrează cea mai mare creştere a PIB dintre marile economii ale lumii

Produsul Intern Brut al Indiei a avansat cu 7,3% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, acesta fiind cel mai rapid ritm de creştere înregistrat de marile economii ale lumii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Performanţa Indiei este peste cea a Chinei,  unde ritmul de creştere al PIB  a încetinit la 6,8% în 2015. În aceste condiţii, biroul de statistică din India se aşteaptă la o creştere economică de 7,6% pentru anul fiscal încheiat în martie, ritm mai rapid decât cel din China, unde autorităţile anticipează creştere apropiată de 7% pentru aceeaşi perioadă, potrivit cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Statistica din India a revizuit pozitiv şi datele raportate anterior pentru trimestrele aprilie-iunie şi iunie-septembrie, la 7,7% în ambele perioade. Datele raportate privind economia Indiei au fost în linie cu aşteptările economiştilor consultaţi de Reuters.

Cifrele raportate de China trebuie, totodată, privite cu scepticism, în contextul în care mulţi economişti suspectează că cea mai mare economie asiatică are un ritm de creştere a PIB mai lent decât raportările oficiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările