Duster, Logan şi Sandero, în topul celor mai bine vândure modele în Rusia

Duster, Logan şi Sandero, în topul celor mai bine vândure modele în Rusia

Duster ocupă locul al şaselea în topul celor mai bine vândute modele din Rusia FOTO: AP

Duster, Logan şi Sandero s-au situat în iulie în topul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia, conform datelor publicate luni de Association of European Businesses (AEB), însă livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare pe această piaţă au scăzut cu 16,6%, la 109.410 unităţi, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe primul loc în topul celor mai bine vândute modele în Rusia s-a situat în luna iulie Solaris de la Hyundai (7.904 vehicule), urmat de Rio de la Kia (7.632 de unităţi), Lada Granta (6.334 unităţi) şi Lada Vesta (5.198 vehicule), ambele fabricate de AvtoVAZ, apoi Polo de la Volkswagen (4.135) şi Duster (locul al şaselea), cu 3.094 de vehicule. 
 
Pe locurile 10 şi 13 se află Logan şi Sandero, cu 2.501 şi, respectiv, 2.054 de vehicule. Duster, Logan şi Sandero sunt fabricate de Renault.
 
Declinul vânzărilor auto în Rusia va fi dublu în acest an faţă de precedentele estimări, după performanţa slabă din primul semestru al anului, a estimat luna trecută Joerg Schreiber, preşedintele Association of European Businesses. Livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare vor scădea în 2016 cu 10%, la 1,44 milioane de unităţi, a anunţat şeful AEB, care anterior previzionase un declin de sub 5%, la 1,53 milioane de vehicule.
 
În primele şapte luni din 2016 au fost vândute în Rusia 781.605 de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, în scădere cu 14,4% faţă de perioada similară din 2015. 
 
Renault deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează AvtoVAZ, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%. Împreună, Renault, Nisan şi AvtoVAZ au fost responsabile pentru aproximativ o treime din cele 1,6 milioane de autoturisme noi vândute anul trecut în Rusia, însă, cu toate acestea, vânzările lor combinate au scăzut cu 32% în ritm anual.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările