China contraatacă: Nokia şi Ericsson ar putea fi sancţionate dacă UE interzice Huawei în reţelele 5G

China contraatacă: Nokia şi Ericsson ar putea fi sancţionate dacă UE interzice Huawei în reţelele 5G

FOTO Huawei com

China ar putea lua măsuri împotriva Nokia şi Ericsson, dacă UE va interzice folosirea echipamentelor Huawei în reţelele 5G, notează Wall Street Journal, citat de Reuters şi news.ro.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a cerut operatorilor de telecomunicaţii să nu mai cumpere componente 5G de la Huawei, începând de la sfârşitul acestui an, şi să elimine din reţelele 5G toate componentele existente provenite de la grupul chinez, până în 2027.
 
Compania suedeză Ericsson şi cea finlandeză Nokia se numără printre beneficiarele imediate ale campaniei americane împotriva Huawei.
 
Ministerul chinez al Comerţului analizează măsuri de control al exporturilor care ar împiedica Nokia şi Ericsson să livreze produse fabricate în China în alte ţări.
 
Măsurile de retorsiune ar fi scenariul extrem pe care Beijingul l-ar folosi doar dacă ţările europene vor interzice accesul furnizorilor chinezi la reţelele lor 5G, a declarat o persoană citată de WSJ.
 
UE nu a recomandat până în prezent o interzicere a Huawei, dar a publicat standarde de securitate pe care statele membre trebuie să le aplice atunci când folosesc furnizori consideraţi că implică un risc ridicat pentru reţelele 5G.
 
Nokia şi Ericsson nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările