Bitcoin, scădere bruscă sub pragul de 50.000 de dolari. Câţi bani a pierdut piaţa criptomonedelor peste noapte

Bitcoin, scădere bruscă sub pragul de 50.000 de dolari. Câţi bani a pierdut piaţa criptomonedelor peste noapte

FOTO Shutterstock

Bitcoinul şi multe alte criptomonede au scăzut puternic, vineri, într-o mişcare care a dus la pierderea a peste 260 de miliarde de dolari din valoarea pieţei cripto în doar 24 de ore, scrie CNBC.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bitcoinul era cotat la 48.099 dolari, vineri dimineaţa, înregistrând o depreciere cu peste 10% în ultimele 24 de ore, potrivit site-ului specializat CoinDesk. Ethereum era cotat la 2.166,28 dolari, în scădere cu peste 11%, transmite Economedia.
 
Conform Sursei citate, deocamdată nu este clar ce a declanşat mişcarea de vânzare, deşi criptomonedele sunt cunoscute pentru volatilitatea mare a preţurilor.
 
Miercuri, bursele americane au scăzut după informaţiile potrivit cărora preşedintele Joe Biden are în vedere o majorare a taxei pe câştigurile de capital.
 
Doar în acest an, bitcoin s-a apreciat cu 71% iar ethereum cu 200%.
 
Evoluţia a fost susţinută parţial de intrarea în joc a investitorilor instituţionali, dar şi de achiziţia de către companii precum Tesla şi Square de astfel de monede virtuale în valoare de miliarde de dolari.
 
Piaţa este afectată şi de îngrijorările privind eventuale măsuri de reglementare din partea autorităţilor.
 
India intenţionează să introducă o lege care să interzică tranzacţionarea şi chiar deţinerea de criptomonede. În februarie, secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen a denumit bitcoin un “activ puternic speculativ” şi a afirmat că este îngrijorată de potenţialele pierderi pentru investitori.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările