Ţara care le oferă angajaţilor afectaţi de coronavirus câte 800 de euro. Fără concedieri

Ţara care le oferă angajaţilor afectaţi de coronavirus câte 800 de euro. Fără concedieri

Greci ia măsuri drastice pentru a proteja angajaţii FOTO Shutterstock

Guvernul din Grecia va oferi o compensaţie de 800 de euro tuturor muncitorilor al căror contract de muncă a fost anulat din cauza suspendării operaţiunilor întreprinderii lor ca urmare a epidemiei de coronavirus, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Christos Staikouras.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o conferinţă de presă, Staikouras a spus că compensaţia, care va fi plătită la începutul lunii aprilie, va fi acordată pentru aproximativ 500.000 de lucrători. Măsura va costa Grecia aproximativ 400 de milioane de euro.

El a menţionat că statul grec va acoperi integral toate contribuţiile sociale, la pensii şi sănătate ale lucrătorilor, precum şi contribuţiile de asigurări sociale pe baza salariilor lor nominale.

Costul fiscal total pentru aceşti 500.000 de lucrători în perioada martie-aprilie va fi de aproximativ 450 de milioane de euro.

Ministrul Finanţelor a mai anunţat că toate plăţile fiscale vor fi suspendate pentru o perioadă de patru luni pentru aceşti lucrători.

Fără concedieri

Primul ministru grec Kyriakos Mitsotakis a sfătuit cu stricteţe împotriva concedierilor şi a anunţat măsuri aplicabile tuturor întreprinderilor din Grecia afectate de pandemia coronavirus .

Ministrul Finanţelor, Christos Staikouras, a subliniat miercuri că întreprinderile care s-au închis din cauza COVID-19 vor primi sprijin de stat atât timp cât vor păstra personalul.

El a adăugat că băncile vor rămâne deschise, dar fără tranzacţii faţă în faţă.

„Suntem la începutul luptei. Vor urma şi alte pachete de măsuri, astfel încât să ieşim din luptă cu cele mai puţine pierderi posibile”, a spus Staikouras.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: