Şeful Discovery ar putea primi compensaţii în valoare de 110 milioane de dolari

Şeful Discovery ar putea primi compensaţii în valoare de 110 milioane de dolari

Valoarea acţiunilor Discovery a crescut de şase ori de la listare până acum

Valoarea totală a pachetului de compensaţii pe care le va primi David Zaslav, directorul general executiv al Discovery Communications, ar putea ajunge la 110 milioane de dolari în 2014, scrie Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este primul an dintr-un nou mandat pe care Zaslav îl are la conducerea reţelei de posturi media, contractul fiind programat să se încheie în 2019.
 
Incluzând salariul de 3 milioane de dolari, bonusuri potenţiale de 6,6 milioane de dolari şi un milion de dolari în acţiuni date pe baza performanţelor, compensaţiile lui Zaslav ar putea ajunge la un total 110,1 milioane de dolari.
 
Zaslav a venit la Discovery în anul 2007 de la NBC Universal şi a listat Discovery pe bursă. De atunci el a achiziţionat 12 canale tv în nordul Europei pentru 1,7 miliarde de dolari şi a realizat un joint venture cu Oprah Winfrey pentru a deschide canalul OWN.
 
De la listare şi până acum valoarea acţiunilor Discovery a crescut de şase ori. Astfel se explică pachetul său generos de compensaţii, deoarece acţiunile sale restricţionate de la vânzare şi-au crescut puternic valoarea. El a anunţat că este un investitor pe termen lung şi că doreşte să deţină mai departe majoritatea titlurilor sale la compania media.
 
Les Moonves, directorul general al CBS Corp, avea în 2012 cel mai mare pachet de compensaţii, evaluat atunci la 62,2 milioane de dolari. Pachetul de titluri deţinut de şeful Discovery valora atunci doar 49,9 milioane de dolari.
 
La preţurile actuale, Discovery are o capitalizare de 31,6 miliarde de dolari.
 
Mai puteţi citi:
 
ICEEfest are multe conferinţe, pe toate gusturile, iar una dintre ele a abordat şi subiectul televiziunii. Discovery, Google sau HBO au încercat să răspundă la câteva întrebări esenţiale, una dintre ele fiind dacă online-ul ucide televiziunea.

VIDEO „Monstrul“ din adâncul oceanelor a fost filmat pentru prima dată. Calmarul uriaş va fi subiect de documentar Cele 15 minute de faimă în faţa camerei de filmat nu sunt dedicate doar oamenilor, ci şi calmarilor. Aceste vietăţi marine au apărut în câteva filme, dar niciodată nu au fost filmate în mediul lor natural. Acum, o echipă de cercetători a reuşit acest lucru.

După ce grupul Discovery a anunţat vineri că postul Discovery Channel a fost scos de pe platforma de satelit a RCS&RDS, Digi, deşi acordul de retransmisie expiră la sfârşitul lunii, operatorul dă replica: nu putem fi de acord cu plata unor tarife de trei ori mai mari decât cele pentru alte canale similare. Mai mult, susţin reprezentanţii RCS&RDS, „nu putem accepta principiul 1% doresc şi 100% plătesc!”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: