Bugetul Preşedinţiei va fi de 41 de milioane de lei. Guvernul a tăiat de patru ori mai mult decât în prima formă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul Administraţiei Prezidenţiale va fi de 41 de milioane de lei în 2017, cu 15% mai mic decât anul trecut, după ce Guvernul a decis să îl reducă suplimentar de la prima formă, prezentată săptămâna trecută. Cele mai mari reduceri sunt la investiţii şi la cheltuielile cu bunuri şi servicii.

În prima formă a bugetului, prezentată săptămâna trecută, reducerea efectivă a bugetului era de 4%, de la 48,2 milioane de lei, la 46,3 milioane lei. Potrivit bugetului prezentat de Ministerul de Finanţe, acum Administraţia Prezidenţială va avea, în 2017, un buget de numai 41 milioane lei, cu 15% mai mic decât în 2016.

Cele mai mari scăderi vor fi la capitolul de bunuri şi servicii, unde Administraţia Prezidenţială va avea doar 14,6 milioane lei, faţă de 17,2 milioane anul trecut. Sunt reduse şi fondurile pentru cheltuielile de capital, de la 8,7 milioane lei, la 2,6 milioane lei.

Cheltuielile de personal vor rămâne la acelaşi nivel, de 20,3 milioane lei.

Vor fi tăiate şi din fondurile pentru deplasări, însă diferenţa este minoră: de la 6,6 milioane lei, la 6,1 milioane lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite