Boardingpass: Ryanair penalizează clienţii care au cerut băncilor rambursarea biletelor de avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shuterstock
Foto Shuterstock

Ryanair le-a interzis mai multor pasageri să mai zboare cu compania low-cost după ce aceştia au beneficiat de rambursări din partea instituţiilor financiare pentru zborurile neefectuate în cursul anului 2020, informează Boardingpass.

Potrivit Boardingpass, anul trecut, la recomandarea autorităţilor, foarte mulţi pasageri au ales să renunţe la călătoriile cu avionul, deşi aveau bilete cumpărate cu carduri de credit, în special American Express, iar Ryanair nu anulase zborurile.

Folosindu-se de o clauză denumită “chargeback refunds” aceştia au cerut American Expres rambursarea banilor pentru zborurile neefectuate şi au şi primit sumele.

Însă Ryanair i-a trecut pe o listă neagră, ceea ce a făcut ca în 2021 pasagerii să nu fie lăsaţi să facă check-in pentru zborurile curente.

Mai mult decât atât, Ryanair le-a interzis acestora să mai zboare cu avioanele sale până nu vor achita sumele obţinute în urma rambursărilor, sumele variind între 400 şi 630 de lire sterline, chiar dacă pasagerii nu au folosit acele bilete de avion.

Potrivit companiei aeriene irlandeze, un număr de aproximativ o mie de persoane au beneficiat de aceste rambursări pe care Ryanair le consideră abuzive. Compania le-a oferit pasagerilor posibilitatea de-a schimba datele de zbor sau vouchere.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite