Bloomberg: Liderii UE solicită BEI să mărească finanțarea apărării

0
Publicat:

Scrisoarea, semnată de liderii a 14 state, a fost trimisă pe 17 martie președintelui Băncii Europene de Investiții, Nadia Calviño, șefului Consiliului European, Charles Michel și prim-ministrului Belgiei, Alexander De Croo, scrie agenția.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Germania și Franța, împreună cu alte 12 state membre ale UE, au cerut Băncii Europene de Investiții (BEI) să mărească finanțarea apărării și să creeze o nouă strategie, a relatat Bloomberg făcând referire la scrisoarea în posesia căreia a intrat.

Se solicită necesitatea „explorării diferitelor opțiuni care ar permite BEI să investească în activități legate de apărare dincolo de proiectele existente cu dublă utilizare” și să revizuiască „politicile de creditare pentru apărare și alte elemente restricționate”.

Potrivit Bloomberg, scrisoarea a fost semnată de liderii din Bulgaria, Germania, Danemarca, Italia, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, România, Finlanda, Franța, Cehia, Suedia și Estonia. A fost trimisă pe 17 martie președintelui Băncii Europene de Investiții, Nadia Calviño, șefului Consiliului European, Charles Michel, și primului ministru al Belgiei, Alexander De Croo.

În perioada 21-22 martie, șefii statelor membre UE vor organiza un summit, unde vor fi discutate probleme de securitate, inclusiv rolul BEI în sectorul apărării. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite