Blejnar respinge acuzaţiile privind presupuse presiuni asupra presei şi cere CNA să se autosesizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Fiscului, Sorin Blejnar, a transmis vineri că respinge toate acuzaţiile care i s-au adus în mass-media şi a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului să se autosesizeze.

„Încă o dată, resping cu fermitate toate aberaţiile/acuzaţiile care sunt vehiculate în mass-media de către anumite personaje dornice de afirmare publică şi de a-şi crea notorietate pe seama instituţiilor statului", a transmis preşedintele ANAF.

Acesta a adăugat că „este inadmisibil ca, de zile întregi, prin faţa telespectatorilor să se plimbe aceiaşi detractori fără nicio dovadă şi fără ca nimeni să nu se sesizeze".

„De aceea, solicit CNA să ia măsurile ce se impun în baza Deciziei nr.187/2006, articol 42 şi a articolului 30 din Constituţia României,  care stipulează foarte clar că «libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine»", a mai arătat Blejnar.

Sorin Blejnar, audiat într-un dosar de contrabandă cu produse petroliere

Şeful Fiscului a repetat declaraţia făcută joi, la prezentarea raportului Gărzii Financiare, potrivit căreia prioritatea lui şi a ANAF, în această perioadă, este „implementarea cu succes a celui mai mare proiect al instituţiei din ultimii 20 de ani, destinat mediului de afaceri, respectiv declaraţia unică privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate - D112, şi nu de a intra în polemici, la nesfârşit, pe aceleaşi subiecte aberante".

Foştii moderatori ai emisiunii "Ora de Foc" de la Realitatea Tv, Oana Stancu şi Adrian Ursu, au fost invitaţi joi seară, la "Sinteza zilei", pentru a vorbi despre demisia de la postul de televiziune patronat de omul de afaceri Senastian Ghiţă şi despre suspendarea emisiunii.

Jurnaliştii au sugerat că o posibilă explicaţie pentru schimbarea bruscă de atitudine a lui Ghiţă faţă de continuitatea lor la emisiunea „Ora de foc" ar putea fi contractele pe care acesta le derulează cu statul.

Prezent la aceeaşi emisiune, preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost întrebat dacă decizia lui Ghiţă de a suspenda emisiunea celor doi jurnalişti are legătură cu o comandă politică.

"Nu stiu şi nu vreau să comentez. Nu e treaba mea să judec. Sunt multe lucruri care nu îmi plac, dar le ţin pentru mine. Ţin de jocul politic. În rest, dacă mă întrebaţi care este varianta mea, cred că presiunea cu totul şi cu totul inacceptabilă din partea celui care este seful Fiscului în România poate influenţa în acest moment orice societate comercială, inclusiv una din media", a arătat Ponta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite