Scăderea creditării bancare a dat apă la moară creditării de cartier: Activitatea CAR a crescut cu 70% în ultimii 10 ani

Scăderea creditării bancare a dat apă la moară creditării de cartier: Activitatea CAR a crescut cu 70% în ultimii 10 ani

În România funcţionează aproape 1.700 de Case de Ajuror Reciproc

Activitatea caselor de ajutor reciproc a crescut cu aproape 70% în ultimii 10 ani, reiese din datele Uniunii Naţionale a Caselor de Ajutor Reciproc (UNCAR), transmise la solicitarea Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit organizaţiei, valoarea medie a împrumutului a fost anul trecut de aproape 6.000 de lei.

2,6 miliarde de lei împrumutaţi

Numărul de Case de Ajutor Reciproc ale salariaţilor afiliate Uniunii Naţionale a CAR era de 1.659, la sfârşitul anului 2015.

Valoarea împrumuturilor acordate membrilor la sfârşitul anului 2015 a fost de 2,656 miliarde de lei, valoarea medie a împrumutului fiind de 5.932,09 lei.

„În ultimii 10 ani activitatea caselor de ajutor reciproc a crescut cu aproximativ 70%, în medie 7% pe an“, informează UNCAR.

Potrivit Uniunii, valoarea împrumutului în anul 2015 a crescut cu 7,23% faţă de anul 2014.

De regulă, CAR rezolvă probleme de viaţă ale membrilor, cum ar fi acordarea de împrumuturi pentru plata utilităţilor, nunţi, botezuri sau acoperirea unor costuri legate de activităţile şcolare.

Mai sunt finanţate, de asemenea, organizarea sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun, menţionează sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările