Profit.ro: Viitorul Guvern va aplica impozit zero pe salariul minim doar în agricultură, din 2022

Profit.ro: Viitorul Guvern va aplica impozit zero pe salariul minim doar în agricultură, din 2022

Programul de guvernare al viitoarei coaliţii PNL-USR-PLUS-UDMR va include scutirea de taxe şi impozite pentru plafonul reprezentat de salariul minim din veniturile persoanelor din agricultură, începând cu 2022, au declarat pentru Profit.ro surse autorizate din coaliţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În programul de guvernare din campania electorală, USR-PLUS a promis zero taxe pe salariul minim, dar prin scutirea de taxe şi impozite a 2.230 de lei din salariul brut (echivalentul salariului minim pe economie). Aplicarea taxelor şi impozitelor urma să se facă doar pe suma care depăşeşte salariul minim pe economie.

Surse politice au precizat pentru Profit.ro că, în urma negocierilor din coaliţie, în programul de guvernare a fost convenită aplicarea reducerii de impozit pentru cota de salariu minim din 2022 şi doar în agricultură.

Potrivit aceloraşi surse, liberalii au arătat că nu poate fi încă susţinută scutirea de impozit şi taxe pentru cota de salariu minim în cazul tuturor veniturilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările