Preţurile la energie electrică vor fi plafonate în trei etape

Preţurile la energie electrică vor fi
plafonate în trei etape

Preţurile la energie electrică pentru clienţii casnici vor fi plafonate în trei etape în perioada 1 martie 2019 - 28 februarie 2022, anunţă Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

ANRE a aprobat, miercuri, metodologia de stabilire a tarifelor reglementate şi a preţurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor finali, după ce Guvernul a stabilit prin ordonanţa 114 că preţurile la energie electrică vor fi plafonate până în 2022.

„Metodologia aprobată stabilieşte criteriile şi regulile pentru furnizarea energiei electrice în regim reglementat clienţilor finali casnici, precum şi pentru activitatea de furnizare în regim de ultimă instanţă prestată de FUI”, arată ANRE.

Au fost stabilite trei perioade de aplicare a tarifelor reglementate, după cum urmează:

- prima perioadă de aplicare: 1 martie 2019 – 31 decembrie 2019;

- a doua perioadă de aplicare: 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2020;

- a treia perioadă de aplicare: 1 ianuarie 2021 – 28 februarie 2022

Prin aplicarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate şi a preţurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanţă (FUI) clienţilor finali, preţurile la clienţii casnici care beneficiază de furnizarea energiei electrice în regim reglementat nu vor creşte, mai transmite ANRE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: